Nieuwe regeling ziekmelding bij UWV: wat verandert er voor jou als uitzendkracht?

Er komt een belangrijke wijziging in de cao voor uitzendkrachten die invloed heeft op uitzendovereenkomsten met uitzendbeding. Vanaf 1 juli 2023 kan een uitzendovereenkomst met uitzendbeding niet meer eindigen in het geval van arbeidsongeschiktheid. Maar wat betekent dit precies voor u als uitzendkracht? In dit blogbericht legt UZN uit wat deze verandering inhoudt!

Wat is een uitzendovereenkomst met uitzendbeding?

Een uitzendovereenkomst met uitzendbeding is een specifieke arbeidsovereenkomst tussen de uitzendkracht en het uitzendbureau, zoals UZN. Het uitzendbeding houdt in dat de overeenkomst eindigt als de inlener (het bedrijf waar de uitzendkracht werkt) de opdracht beëindigt. Deze overeenkomsten bieden flexibiliteit voor zowel de werknemer als de werkgever. Ze zijn te vinden in verschillende branches die UZN bedient, van de logistiek en transport tot aan de bouw en techniek.

Ziekmelden uitzendkracht: Wat verandert er in de nieuwe regeling?

Voorheen eindigde een uitzendovereenkomst met uitzendbeding zodra een uitzendkracht zich ziek meldde. De uitzendkracht werd vervolgens door het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) betaald. Met de nieuwe regeling die op 1 juli 2023 van kracht werd, verandert dit. In geval van arbeidsongeschiktheid kan de overeenkomst niet meer eindigen en is er een loondoorbetaling tot het einde van de uitzendovereenkomst.

Bereid je voor op de verandering

Deze verandering in de cao voor uitzendkrachten is een belangrijke stap voor uitzendkrachten in Nederland. Het benadrukt het belang van het bieden van zekerheid en stabiliteit voor uitzendkrachten, een waarde die hoog in het vaandel staat bij UZN.

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Of wil je meer weten over je rechten en plichten als uitzendkracht? We zijn er om je te ondersteunen bij elke stap in je carrière!

Conclusie: Nieuwe regels, nieuwe kansen

Hoewel de nieuwe regelgeving rondom ziekmelding en uitzendovereenkomsten met uitzendbeding wat verwarrend kan zijn, biedt het uiteindelijk meer zekerheid voor uitzendkrachten. Bij UZN zijn we er om je te helpen navigeren door deze veranderingen en ervoor te zorgen dat je je rechten en plichten begrijpt. We streven ernaar om eerlijke en open begeleiding te bieden, met kwaliteit boven kwantiteit. Bekijk onze vacatures en ontdek hoe je bij UZN jouw carrière een boost kunt geven!