Werken als intercedent: Ontdek hoe je het verschil kunt maken in de wereld van personeelsbemiddeling

Als intercedent vervul je een essentiële rol in het samenbrengen van werkzoekenden en werkgevers. Je bent een bemiddelaar die bedrijven voorziet van nieuwe medewerkers en mensen helpt bij het vinden van een nieuwe baan. Maar wat houdt dit precies in? In dit blogbericht neemt UZN je mee en laten we zien hoe jij als (junior) intercedent het verschil kunt maken, of sollicitieer direct op de vacature (junior) intercedent.

Wat doet een intercedent?

Als intercedent bouw je dagelijks relaties op met bedrijven die snel en efficiënt nieuw personeel nodig hebben. Je zorgt ervoor dat je klanten tevreden zijn door geschikte kandidaten te vinden voor hun vacatures. Dit omvat taken zoals het zoeken naar de beste kandidaten, het voeren van sollicitatiegesprekken en het voorstellen van geschikte kandidaten aan je klanten.

Daarnaast onderhoud je contact met talenten om ervoor te zorgen dat ze tevreden zijn met hun werk en blijf je met hen in gesprek over training en opleidingsmogelijkheden. Als intercedent speel je ook een belangrijke rol in het bevorderen van goed werkgeverschap ten opzichte van talenten.

De werkzaamheden van een intercedent

Als intercedent ben je verantwoordelijk voor het zoeken en begeleiden van de beste kandidaten. Je begeleidt werkzoekenden naar een nieuwe baan en helpt klanten bij het vinden van nieuw personeel. Dit omvat taken zoals het bepalen van het gewenste profiel van klanten, het identificeren van de doelgroep, het benaderen van potentiële kandidaten op verschillende kanalen en het voeren van persoonlijke gesprekken om hun kwaliteiten te leren kennen. Daarnaast gaat een intercedent ook regelmatig naar buiten om klanten te bezoeken en langs te gaan bij medewerkers op hun werkplek. Hierdoor krijg je een beter inzicht in de organisatie en de specifieke behoeften van de klant, en kun je de juiste match maken tussen kandidaat en vacature.

Ook komt er als intercedent een stukje accountmanagement bij kijken, waarbij taken omvatten:

• Beheren en onderhouden van bestaande zakelijke relaties;
• Fungeren als het primaire aanspreekpunt voor organisaties;
• Begrijpen en vervullen van behoeften en verwachtingen van organisaties;
• Bouwen van sterke professionele relaties door regelmatig contact en anticiperen op wervingsbehoeften.

Je ondersteunt talenten tijdens sollicitatiegesprekken en hoopt natuurlijk dat ze worden aangenomen. Als dat het geval is, help je bij het opstellen van het contract en zorg je voor een soepele onboarding van het talent. Als een kandidaat niet wordt aangenomen, ga je samen met hen op zoek naar andere mogelijkheden en geef je waardevolle feedback. Je blijft ook het aanspreekpunt voor zowel klanten als talenten en zorgt ervoor dat ze een goede samenwerking hebben.

Is werken als intercedent leuk?

Benieuwd of werken als (junior) intercedent bij UZN leuk is? Hier zijn enkele redenen waarom je enthousiast zou kunnen worden over deze functie.

• Groot aanbod van leuke opdrachtgevers en banen;
• Mogelijkheden voor doorgroei- en opleidingsmogelijkheden;
• Administratieve ondersteuning om jouw taken efficiënt uit te voeren;
• Persoonlijke begeleiding en contact om jouw professionele groei te stimuleren;
• UZN streeft naar kwaliteit en is NEN 4400-1 gecertificeerd, waardoor naleving van wetgeving en premieafdracht worden gewaarborgd;
• UZN heeft vacatures in verschillende branches, waaronder horeca, productie, logistiek en transport, standbouw en interieur, zorg, schoonmaakdiensten, bouw en techniek, en de groensector;
• UZN biedt persoonlijke en professionele begeleiding bij het vinden van de ideale baan en biedt mogelijkheden voor verdere ontwikkeling;
• Bij UZN staat kwaliteit boven kwantiteit, en ze bieden vakkundige, eerlijke en open begeleiding.

Conclusie: Laat je talenten stralen als intercedent bij UZN

In conclusie, werken als intercedent bij UZN biedt een scala aan voordelen en mogelijkheden. Met een groot aanbod van leuke opdrachtgevers en banen, doorgroei- en opleidingsmogelijkheden, administratieve ondersteuning en persoonlijke begeleiding, is UZN een geweldige werkplek voor enthousiaste professionals. Dus, als je klaar bent voor een boeiende carrière in de uitzendbranche, wacht er een uitdagende mogelijkheid bij UZN op jou!