5 sollicitatietips voor iedereen in de logistiek 

De logistiek is een brede branche. Daarom is het ook een mooi beroep om je in te kunnen ontwikkelen. Als logistiek medewerker ontvang je goederen, zorg je voor de opslag en maakt ze verzendklaar. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf houd je je met één of meerdere van deze taken bezig. 

Om je werkzaamheden te kunnen doen, maak je bijvoorbeeld gebruik van een heftruck, geautomatiseerde sorteersystemen of lekker ouderwets met de hand. De meeste logistiek medewerkers houden van een verzorgde werkomgeving. De trends en ontwikkelingen in de logistiek gaan snel!

Heb jij een sollicitatiegesprek staan voor een logistieke rol? Bereid je goed voor en denk alvast na over de volgende zaken:

  • Welke relevante ervaring heb je al?
  • Denk na over de banen of projecten die je al gedaan hebt in de logistiek. Heb je nog geen logistieke ervaring, maar bijvoorbeeld wel in de productie of een andere tak? Denk na over wat je wil vertellen over deze zaken en waarom je de logistiek in wil.

  • Hoe ga je met uitdagingen om?
  • Op elke werkvloer zijn er uitdagingen, dit hoort erbij. Soms stroomt het in de communicatie niet zo lekker tussen jou en de leverancier of tussen jou en een klant. Hoe ga jij er hiermee om?

  • Wat geeft jou veel energie?
  • Denk na over wie jij bent als persoon. Wat geeft je energie? Waar houd je je graag mee bezig? Deze informatie komt namelijk heel erg van pas in jouw baan! Mensen die bezig zijn met dingen die ze energie geven, vinden hun werk namelijk leuker en doen het beter!

Beschik je over de benodigde certificaten of ben je bereid ze te halen?
Misschien heb jij door de jaren heen al wat ervaring opgebouwd en beschik jij over relevante certificaten die van toepassing kunnen zijn. Zoals bijvoorbeeld: VCA of ADR. Heb je deze nog niet? Geen probleem! Wij helpen je deze te krijgen.

Denk na over de arbeidsvoorwaarden
Wil je fulltime werken? Hoeveel reistijd wil je hebben? Wat wil je verdienen? Heb je deze vragen helder voor jezelf? Mooi! Ervaar ook vooral tijdens het gesprek of je een klik voelt met degene waarmee je een gesprek voert! Luister hierbij naar je onderbuikgevoel. Dit helpt later weer in het leuk hóuden van je baan.

UZN heeft contact met de mooiste bedrijven in de buurt van Eindhoven die jou de beste werkplekken in de logistiek met mooie arbeidsvoorwaarden kunnen bieden.

Bekijk hier onze actuele vacatures in de logistiek.

Enthousiast geworden? Neem contact op met Olga, info@uzn.nl of 06 29 43 97 94